Steunpanty: Gaan effectief en modieus samen? Steunpanty:  gaan effectief en modieus samen?

Vermoeide of opgezwollen benen?
Als je lang moet zitten of staan, kunnen je benen daar last van krijgen. Je krijgt vermoeide benen, spataderen, ze houden vocht vast of… noem maar op. Hier is ook een oplossing voor in de vorm van een steunpanty of pantykousjes. De panty’s die je benen ondersteunen, zijn er in de steunklassen 1 t/m 3. Steunklasse 1 is de lichtste vorm van ondersteuning, 3 de zwaarste. Steunklasse 1 is meer geschikt voor mensen die lang moeten staan en ter voorkoming  van klachten. Steunklasse 2 geeft een redelijke ondersteuning en zijn dus goed te gebruiken als je al wat last hebt van genoemde klachten. Steunpanty’s met steunklasse 3 geven de meeste ondersteuning en zijn dus geschikt als je al klachten hebt, ze hebt gehad of er zeker aanleg voor hebt.

Hoe werken steunpanty’s?
De steunpanty’s die te koop zijn, zijn confectiepanty’s. Ze zijn dus niet speciaal per persoon op maat gemaakt. Opgezwollen en/of vermoeide benen worden tegengegaan door het vanaf de enkel naar boven gelijkmatig afnemend anatomisch drukverloop. De panty zit dus wel strakker om je benen om ze op die manier te ondersteunen en ook het bloedverloop in je benen te stimuleren. Veel van deze panty’s zijn gemaakt met 3D technologie waardoor ze toch nog lekker zacht aanvoelen.

Verschil tussen drukklasse en steunklasse?
Bij steunpanty’s spreken we van steunklassen. Dit moet je niet verwarren met de drukklassen waar je over spreekt bij (medisch aangemeten) steunkousen. Het medische aanmeten van steunkousen geschiedt in Nederland vanaf drukklasse CCL2 (23-32mmHg). Zoals gezegd zijn de steunpanty’s allen confectiepanty’s. Hierdoor komt zelfs de steunpanty met klasse 3 niet aan drukklasse CCL2. Draag je dus medisch aangemeten steunkousen, dan kun je een wat dikkere panty aantrekken over je steunkousen zodat je deze niet ziet. Hierbij moet je wel denken aan een dikte van minimaal 60 denier. Sommige vrouwen willen naar een feestje in een mooie jurk of rok en vinden dan deze oplossing toch niet mooi, omdat je de rand van de steunkous net onder de knie nog wel ziet. Sommigen* kiezen er dan voor om een steunpanty aan te doen met steunklasse 3. Niet zichtbare, optimale ondersteuning van een steunpanty gecombineerd met een mooie outfit voor een avondje uit!*

Effectief en modieus kunnen dus prima hand in hand gaan.
 
*Of dit medisch gezien voor jou incidenteel een goede oplossing is, kun je het beste met je medisch specialist overleggen!
  Tessa     04-11-2014 12:44     Reacties ( 2 )
Reacties (2)
 Pantyspecialist.nl -  25-11-2014

Beste Hans, kousen hebben meestal een lengte tot halverwege het bovenbeen. Op zich geeft een panty dan meer steun. Het drukverloop van steunpanty's is rond de enkel het hoogst en neemt naar boven toe geleidelijk af. Aangezien ik niet precies weet wat voor klachten u heeft en ik ook niet medisch onderlegd ben, is het het handigst als u dit overlegt met een medisch specialist. Er zijn ook speciaalzaken op het gebied van medische steunkousen waar u waarschijnlijk gericht met uw klacht terecht kunt. Een teenloze steunpanty ben ik nog niet tegengekomen en hebben wij ook niet in ons assortiment.

 hans -  25-11-2014

hallo, ben dus man en heb last van mijn bovenbenen, kan ik dan steunpantys dragen beter dan kousen ? en zonder teen misschien anders snel kapot van tenen en werkschoenen. lijkt mij ook om lekker te dragen en fijn gevoel om je benen,weet ik van vroeger, heb wel vaker pantys aan gehad en waar kan man ze het beste kopen, niet te duur. gr,