Stockings: durf jij het aan?

Stockings: durf jij het aan?


Stay Up kousen, Hold Up kousen of Stockings. Deze termen worden veel door elkaar gebruikt door producenten en consumenten. Ze hebben gemeen dat het in alle gevallen gaat om een panty zonder broekje. Ideaal als je het  broekje nu juist dat deel van de panty vindt dat niet lekker zit, zou je zeggen. Meteen echter rijst de vraag: blijven ze dan wel op hun plaats zitten? Je wilt immers niet dat ineens je kousen naar beneden zakken als je hem draagt.

Stay Up kousen versus Hold Up kousen


Stay Up kousen zijn in mijn beleving de kousen die zichzelf ophouden. Door een siliconen band bovenaan het been blijven ze op hun plaats. Er zijn wel een aantal dingen die je dan moet weten:
 
  • Smeer vooral je bovenbenen niet in met bodylotion voordat je de kousen aantrekt. Een vettig laagje zorgt ervoor dat het been wat gladder wordt waardoor de siliconenband niet "geplakt" blijft zitten met afzakkende kousen tot gevolg.
  • Neem de juiste maat. Sommige merken kijken naar schoenmaat, andere meer naar gewicht. Let altijd op de maattabellen en je eigen lengte. Neem niet te snel voor de zekerheid een maat groter.
  • Let op de wasvoorschriften i.v.m. de plakrand. Eventueel kun je de siliconenbanden ook ruwer maken door ze goed met water af te spoelen en tegen elkaar te wrijven.

Hold Up kousen zijn kousen die worden opgehouden met een jarretelgordel, ook wel Jarretel kousen genaamd. De jarretelgordels zijn vaak ook los te koop en kunnen dus voor verschillende Hold Up Kousen gebruikt worden. Veel vrouwen vinden het dragen van een jarretelgordel even wennen. Je bent je, zeker in het begin, bewust van de bandjes. Ook kan het even puzzelen zijn als je naar het toilet moet. Een oplossing voor dit probleem is je slip over je jarretel heen te dragen.
 

Bijeffecten van Stockings:

 
  • Zekerheid: als je heupen wat voller zijn dan je benen is het vaak zoeken naar een lekker zittende panty. De tailleband van het broekje zit dan te strak wat weer een lelijke bobbel oplevert of je neemt zo'n grote maat dat de panty bij de benen eerder afzakt en/of te groot is. Door het dragen van een Stockings heb je het probleem van het broekje niet.
  • Veel vrouwen weten niet dat stockings tegenwoordig niet meer afzakken. Veel vrouwen zouden het dragen van stockings wel eens willen uitproberen, maar onbekend maakt onbemind. De angst dat het zichtbaar is dat je kousen draagt of dat je Stay Ups afzakken is erg groot.
  • Stockings geven vaak net iets meer dat sexy tintje mee. Elke vrouw is gevleid door bewonderende of jaloerse blikken van anderen als ze zien dat je kousen draagt. Wees niet bang om met stockings gezien te worden! Is dat nu juist niet je bedoeling, let er dan op dat je rok of jurk niet te kort is en op een smallere band bovenaan het been. Je hebt Stay Up kousen met extra brede kanten rand, erg mooi, maar wel iets om rekening mee te houden. Deze rand kan bij een kortere rok eerder zichtbaar zijn.
Er zitten dus verschillende voordelen aan het dragen van Stay Up kousen, Hold Ups of Stockings. Een laatste voordeeltje wat wij Nederlanders toch ook wel fijn vinden: heb je een ladder aan de ene kant, dan kan je het "andere been" nog gebruiken in combinatie met een ander paar. Het is dus zeker de moeite waard om het dragen van stockings eens uit te proberen!

Wil je de kousen eens uitproberen? Dat kan tot 31 maart 2015 met 10% korting. Gebruik hiervoor tijdens je bestelling op onze site de code: Stockings
  Tessa     25-02-2015 12:09     Reacties ( 2 )
Reacties (2)
 Tessa -  25-10-2017

Beste Willemien, Dat klinkt niet goed. Met een allergische reactie zou ik je toch adviseren om langs de huisarts te gaan. Als blijkt dat je allergisch bent voor de siliconenrand, dan denk ik dat je ze beter niet meer kunt dragen en de volgende keer beter kunt kiezen voor een panty. Als je allergisch bent voor het materiaal van de panty dan is een (katoenen) legging of maillot wellicht handiger. Op de verpakking staat wat voor materiaal in de stocking is verwerkt. Misschien goed om dit mee te nemen naar de huisarts, zodat hij kan meedenken in het zoeken naar een oplossing. Succes ermee. Ik hoop dat je heel snel van je klachten af bent.

 Willemien -  25-10-2017

Ik vond het heerlijk om ze te dragen . Maar nu heb ik opeens een soort allergie van de plak rand tot openwonden aan toe . Graag zou ik horen wat ik er aan kan doen .