Panty aantrekken zonder ladders

Panty's worden gemaakt van een delicate nylonstof die je bedekt van je middel tot je tenen. Ze maken je huidskleur mooi egaal en verminderen wrijving. Iedereen kent wel het probleem van het krijgen van scheuren en ladders bij het aandoen. Zodra je er toch in slaagt om een panty zonder kleerscheuren aan te doen, kan deze je hele outfit er netjes en stijlvol doen uitzien. Het gebruik van de juiste techniek bij het aantrekken van een panty zorgt ervoor dat je kousen langer meegaan en dat ze zacht en comfortabel aanvoelen.

Kies eerst de juiste panty

Photo

1. Kies de juiste bovenkant

Alle panty's worden zo ontworpen dat de bovenkant van de panty net zo aanpast als een onderbroekje. Zo zakt de panty niet af en wordt je taille strak omlijnd, waardoor je er slanker uit gaat zien. Sommige panty's zitten bovenaan heel strak en anderen spannen weer helemaal niet aan. Kies de bovenkant die jij het liefste hebt, waarin je je goed voelt en waarmee je de gewenste look krijgt.
  • Panty's met een corrigerende bovenkant hebben ingenaaid ondergoed dat strak rond je middel zit. Als je bepaalde rondingen wilt verbergen, is dit misschien wel de juiste keuze voor jou. Toch vinden veel mensen dat dit soort panty's oncomfortabel strak aanvoelen en in de taille snijdt om een zandloperfiguur te creëren.
  • Gewone, standaard panty's zijn eenvoudiger en niet bedoeld om extra steun te geven in het midden. Als je de look van je rondingen niet wilt veranderen, neem dan eerder deze panty in plaats van corrigerende panty's.
Photo

2. Kies de juiste dikte

Panty's variëren erg in dikte, van heel (of “ultra") doorzichtig tot "opaque", ondoorzichtig. De verschillende varianten geven dan ook erg verschillende looks als resultaat. Als je erg doorzichtige panty's kiest die bij je huidskleur passen, kan het weleens lijken alsof je helemaal geen panty draagt. Ondoorzichtige panty's worden veel sneller opgemerkt.
  • Doorzichtige, dunne panty's zijn kwetsbaarder dan dikke, ondoorzichtige panty's. Misschien iets om in je achterhoofd te houden als je bezorgd bent om de duurzaamheid.
  • Ondoorzichtige panty's zijn wat warmer dan doorzichtige panty's en dus geschikter voor de winter.
Photo

3. Kies de juiste maat

De maten van panty's worden meestal berekend op gewicht en lengte, aangezien ze van de taille helemaal tot aan de tenen moeten passen. Controleer de verpakking van de panty en bepaal je maat op basis van je gewicht en lengte of raadpleeg de maattabellen op onze site.
  • Als je te strakke panty's haat, neem dan een maat groter! De panty zal waarschijnlijk nog steeds strak genoeg rond je taille zitten en niet afzakken.
Photo

4. Kies de juiste opties voor extra comfort

Sommige panty's hebben extra opties die ze comfortabeler doen aanvoelen. Als je moeite hebt om een comfortabele panty te vinden, experimenteer dan eens met verschillende soorten om te zien of die een verschil maken. Je kunt bijvoorbeeld het volgende proberen:
  • Panty's met een rubberen band rond de taille. Je ziet weleens het label “no-slip” panty's.
  • Panty's zonder tenen, voeten of kruis, afhankelijk van het gebied waar jij je het ongemakkelijkst bij voelt.
 

Panty aantrekken stap voor stap

Photo

Stap 1: Richt de voorkant van de panty naar voren

Controleer waar het etiket zit en houd de panty zo dat je hem aantrekt met het etiket aan de achterkant. Ze zijn ontworpen om op een bepaalde manier aan te trekken. Als je ze achterstevoren aantrekt, kunnen ze er vreemd uitzien en aanvoelen.
Photo

Stap 2: Neem een been van de panty en rol het naar de teen toe

Start aan de rechter- of linkerkant. Houd de bovenkant van de panty vast en verzamel voorzichtig het hele been in je hand zodat de binnenkant van de teenzijde zichtbaar is. Het doel is een makkelijke doorgang te maken voor je voet. Zo kun je hem in het been steken zonder de stof te scheuren.
Photo

Stap 3: Strek je teen en schuif je voet erin

Het zou kunnen dat je de opening wat moet rekken zodat je voet er zeker in past zonder dat hij aan de stof blijft hangen. Je tenen strekken zal helpen om te vermijden dat je teennagel aan de panty blijft hangen. Steek je hele voet erin en zorg ervoor dat de naad aan de teen over de uiteinden van je tenen loopt.
Photo

Stap 4: Trek de stof zachtjes en strak naar boven

Trek de panty voorzichtig en traag aan, zodat de stof niet te veel strekt of scheurt. Houd het been in het midden en trek hem omhoog tot aan je dij. Als de stof gedraaid of opeengehoopt zit aan de knieën, trek hem dan strak voor je verdergaat.
Photo

Stap 5: Herhaal dit proces voor het andere been

Verzamel de boven- en onderkant van het andere been zodat je voet er makkelijk in kan. Strek je teen en steek hem erin. Zorg er dan voor dat de naad over de uiteinden van je tenen loopt. Trek de panty over je kuit en knie tot aan je dijen. Zorg ervoor dat hij niet gestropt of gedraaid zit.
Photo

Stap 6: Trek de panty helemaal op

Je zou genoeg stof over moeten hebben om de panty makkelijk naar boven te trekken tot aan je middel. Als je zit, sta dan op en trek de panty zo op dat het elastiek aan de bovenkant rond je middel zit. Als je klaar bent, kijk dan even beide benen na om er zeker van te zijn dat de stof gelijkmatig verdeeld is en niet gedraaid zit.
Photo

Stap 7: Kijk nog een keer je panty na en pas daar waar nodig is aan

Controleer gebieden waar de panty opeengehoopt zit of plaatsen waar je een prikkend gevoel hebt. De panty moet strak aanvoelen, maar niet oncomfortabel. Als je een plaats ziet waar hij gedraaid zit, is het beter hem uit te trekken en het hele proces wat voorzichtiger te herhalen. Het is het waard, zeker als je hem de hele dag gaat dragen!
 
 
 
 
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.