Photo

Stay Up Kousen

Stay up kousen, zelfophoudende kousen, hold up kousen of stockings. Deze termen worden veel door elkaar gebruikt. Ze hebben gemeen dat het in alle gevallen gaat om een panty zonder broekje. Ideaal als je het broekje nu juist niet lekker vind zitten. Meteen echter rijst de vraag: blijven ze dan wel op hun plaats zitten? Je wilt immers niet dat ineens je kousen naar beneden zakken als je ze draagt.
 
Stay up kousen of stay ups zijn kousen die zichzelf ophouden. Stay up kousen zijn niets anders dan nylon kousen met een elastische, siliconen band aan de bovenkant van de kous. Door deze band blijven de kousen op hun plaats en is het dragen van een jarretelgordel niet nodig. De siliconen band is vaak heel mooi afgewerkt in de vorm van een brede kanten band in de meest bijzondere patronen, soms zelfs een waar kunstwerk.


Voordelen Stay Up Kousen

Het dragen van stay ups heeft zeker ook een aantal voordelen:
  • Zekerheid: als je heupen wat voller zijn dan je benen is het vaak zoeken naar een lekker zittende panty. De tailleband van het broekje zit dan te strak wat weer een lelijke bobbel oplevert of je neemt zo'n grote maat dat de panty bij de benen eerder afzakt en/of te groot is. Door het dragen van stay up kousen heb je het probleem van het broekje niet.
  • Veel vrouwen weten niet dat stay ups tegenwoordig niet meer afzakken. Veel vrouwen zouden het dragen van stay up kousen wel eens willen uitproberen, maar onbekend maakt onbemind. De angst dat het zichtbaar is dat je kousen draagt of dat je stay ups afzakken is erg groot.
  • Stay up kousen geven vaak net iets meer dat sexy tintje mee. Elke vrouw is gevleid door bewonderende of jaloerse blikken van anderen als ze zien dat je kousen draagt. Wees niet bang om met stay ups gezien te worden! Is dat nu juist niet je bedoeling, let er dan op dat je rok of jurk niet te kort is en op een smallere band bovenaan het been. Je hebt stay up kousen met een extra brede kanten boord, erg mooi, maar wel iets om rekening mee te houden. Deze boord kan namelijk bij een kortere rok eerder zichtbaar zijn. 
Er zitten dus verschillende voordelen aan het dragen van stay up kousen. Een laatste voordeeltje wat wij Nederlanders toch ook wel fijn vinden: heb je een ladder aan de ene kant, dan kan je het "andere been" nog gebruiken in combinatie met een ander paar. Het is dus zeker de moeite waard om het dragen van stay up kousen eens uit te proberen!
Photo

Adviezen En Tips Stay Up Kousen

Er zijn wel een aantal adviezen en tips waar je bij het dragen van stay up kousen rekening mee moet houden:
  • Smeer vooral je bovenbenen niet in met bodylotion, crèmes, talkpoeder of badolie voordat je de kousen aantrekt. Een vettig laagje zorgt ervoor dat het been wat gladder wordt en de siliconenband verzadigd raakt waardoor de siliconenband niet "geplakt" blijft zitten met afzakkende kousen tot gevolg.
  • Neem de juiste maat. Sommige merken kijken naar de schoenmaat als indicatie, andere meer naar gewicht. Let altijd op de maattabellen en je eigen lengte. Neem niet te snel voor de zekerheid een maat groter.
  • Let op de wasvoorschriften in verband met de plakrand. Eventueel kun je de siliconenbanden ook ruwer maken door ze goed met water af te spoelen en tegen elkaar te wrijven. U kunt de banden van de stay ups ook reinigen met zeep, maar spoel ze daarna goed af met water. Zo blijft het plakvermogen van de kous zo goed mogelijk behouden.
  • Kwaliteit maakt wel degelijk verschil. De ene stay up is de ander niet. Kwaliteit zie je en voel je. Deze stay up kousen zijn heerlijk zacht om te dragen en je benen zien er op hun mooist uit. Dergelijke kousen hebben ook een betere kwaliteit siliconenband waardoor ze over het algemeen ook beter blijven zitten op je dijbeen.
Bekijk nu ons assortiment


Stay Up Kousen Kopen

In de webshop van Pantyspecialist.nl vindt u een groot assortiment aan stay up kousen. Deze stay ups verkopen wij van verschillende merken en in allerlei soorten, kleuren en maten. De denierwaarde geeft de transparantie van de kousen aan. Hoe lager de denierwaarde, hoe dunner en doorzichtiger de stay up kousen zijn. Neem snel een kijkje in onze webshop! Pantyspecialist.nl kenmerkt zich door: een groot assortiment, goede kwaliteit, gemakkelijk en snelle levering, veilig en betrouwbare betaling en natuurlijk gratis verzending in Nederland!