Steunpanty


Regelmatig krijgen we de vraag of steunpanty's ook gedragen kunnen worden in plaats van speciaal op maat aangemeten en gemaakte steunkousen en wat het verschil is tussen drukklasse en steunklasse. Hieronder staat een en ander uitgelegd over hoe de termen op dit moment veelal gebruikt worden en wat de huidige indelingen zijn.

De ondersteuning van panty's wordt veelal weergegeven in steunklassen. De ondersteuning van (al dan niet medisch aangemeten) steunkousen wordt aangegeven in drukklassen. Des te hoger de druk, des te groter het effect. 

 

DRUKKLASSE INDELING

drukklasse CCLA (licht 10-14 mmHg)

drukklasse CCL1 (mild 15-21 mmHg)

drukklasse CCL2 (normaal 23-32 mmHg)

drukklasse CCL3 (sterk 34-46 mmHg)

drukklasse CCL4 (extra sterk 49 > mmHg)

 

In Nederland geldt als regel dat steunkousen van CCL2 en hoger worden voorgeschreven door de huisarts en speciaal aangemeten moeten worden.

 

-Steunklasse 1: geeft lichte ondersteuning aan de benen. Deze raden wij aan ter voorkoming van klachten aan de benen als u bijvoorbeeld lang moet zitten of staan. In ons assortiment zijn dit de Oroblu Shock Up 20, Oroblu Shock Up 40, de Oroblu Plaisir 40, de Fiore Medica 20 en de Fiore Medica 40.

 

-Steunklasse 2: geeft redelijke ondersteuning. Deze raden wij aan als u al last heeft van uw benen, lichte spataderen, vermoeide benen, rusteloze benen. In ons assortiment betreft dit de Kunert Forming Effect 40.

 

-Steunklasse 3: geeft de meeste ondersteuning als het gaat om confectiepanty's. Deze raden wij aan als u problemen met uw benen heeft of heeft gehad, zoals trombose, spataderen etc. of als u aanleg heeft voor een van deze problemen. De panty die wij verkopen in deze steunklasse is de Kunert Fly & Care.

 

-Steunklasse 4: medisch aangemeten kousen. Dit zijn geen confectiepanty's meer.

 

Kortom: de confectiepanty's die de meeste ondersteuning bieden zijn de panty's met steunklasse 3. Wij hebben hiervan de Kunert Fly&Care 40 denier in ons assortiment (11-14 mmHg).  Deze panty is verkrijgbaar in de huidskleurtint Cashmere. Van een klant heb ik begrepen dat zij altijd steunkousen draagt en deze panty een uitkomst voor haar is als ze een feestje heeft en ze dan niet met de steunkousen onder een jurk of rok wil rondlopen. Haar review is lezen op onze site:  http://www.pantyspecialist.nl/gastenboek

 

Of bovenstaande informatie voor iedereen geldt, is voor ons niet in te schatten. Ik ken de precieze situatie niet en we hebben geen medische achtergrond. Wellicht kun je het beste zelf inschatten, al dan niet na overleg met een medisch specialist, of het een goed idee is om (tijdelijk) de steunpanty een keer uit te proberen.
 

Voordelen van het dragen van steunpanty's:


Met deze steunpanty geniet je van een optimaal figuur. Opgezwollen of vermoeide benen worden tegengegaan door het vanaf de enkel naar boven gelijkmatig afnemende anatomisch drukverloop. De steunpanty is hierdoor ook met name geschikt voor dames die langdurig moeten zitten of staan, zoals stewardessen. Het zijn heerlijk zachte panty's door de speciale 3D techniek waarmee ze gemaakt zijn. De steunpanty: een aanrader!